Over mij

Januari 2018…

Ik ben juf van groep 5 op een basisschool, dit is mijn tiende jaar dat ik voor de klas sta. In mijn klas zit een meisje dat zo onzeker is dat ze niet naar school wil. Ook zit er een jongetje in deze groep die bij veel dingen zegt ‘ik kan dit toch niet’.

Ik benader beide kinderen zo positief mogelijk. Samen kijken we naar wat ze wel kunnen. Ook al lukt het niet in één keer. Dan zie ik de glimlach op hun gezicht als het toch lukt. Stap voor stap. Dit zou ik altijd zo willen doen. Hoe zou het zijn als ik 1 op 1 met deze kinderen kon werken?

Met dit gevoel ga ik op zoek en kom ik al snel bij Kindercoach uit. Ook vind ik een geschikte opleiding. Januari 2018 besluit ik, ik ga dit doen!

Mijn eigen faalangst

Wat had ik zin om iets nieuws te gaan doen. Maar toen kreeg ik dat gevoel… ik kan het niet, wie zit er op mij te wachten. Door deze gedachtes liet ik de opleiding elke keer een beetje zitten. Op school liep het ook niet heel lekker. Betrapte ik mijzelf nou ook daar op faalangstige gedachten? Ik zocht een coach, ging minder werken en ging op onderzoek uit: waar kwamen deze gedachten vandaan, en – nog belangrijker – hoe kan ik ervan af?

Ik ontdekte al snel dat die onzekerheid terugging naar mijn eigen schooltijd. Ik leerde hier mee omgaan en langzamerhand maakte het ‘ik kan het niet’ plaats voor ‘wat heb ik te verliezen, ik ga het gewoon doen’. Hoe fijn is dat! En dat is dus precies wat ik die kinderen gun. Mijn droom is alleen maar helderder en sterker geworden!

Want ik herken als geen ander het gevoel van iets niet kunnen en niet weten waar je goed in bent. Bovendien weet ik ook wat er nodig is om dat te veranderen. Kinderen hun kwaliteiten laten ontdekken en met hun mindset aan de gang te gaan. Dat is wat ik wil doen!

Leuk om over mij te weten…

Mijn naam is Corine Kester-Vogelaar. Ik ben geboren in Delft en opgegroeid in Monster. Nu woon ik samen met mijn man en onze poes Fien in Rijswijk. Ik wilde altijd al met kinderen werken. Dus was het een logische stap om de opleiding te gaan doen om juf te worden. Dit verliep niet altijd heel gemakkelijk, maar het is mij uiteindelijk wel gelukt! Ik sta met veel plezier en enthousiasme voor de klas en ik ben blij dat ik dit kan doorzetten in mijn volgende stap als kindercoach.

Mijn lievelingsdingen

Ik houd heel erg van lezen, niet in de laatste plaats kinderboeken. Als het lekker weer is kan je mij buiten vinden in onze tuin, heerlijk in de zon tuinieren. Ik ben dol op koffie drinken, doe dit graag in leuke koffietentjes. Ik probeer 2 keer in de week hard te lopen, ik mediteer regelmatig en doe yoga. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn zoals collages maken en fotograferen. Reizen doe ik ook graag, zo hebben wij al veel landen bezocht, zoals Afrika, Indonesië, Brazilië.