Coaching

Het gaat niet helemaal lekker op school. Je merkt het thuis, maar ook de juf geeft het ­aan. Je kind is zenuwachtig voor toetsen en lijkt bang om fouten te maken. Verdriet en boosheid wisselen elkaar af en de concentratie is ver te zoeken. Intussen gaan de resultaten van je kind naar beneden. Dit is funest voor zijn/haar zelfvertrouwen.

En je vraagt je af wat je kunt doen om je kind te helpen? Je wilt niet dat je kind onnodige druk ervaart. Je wilt dat je kind weet dat hij/zij meer dan goed genoeg is, ongeacht de schoolprestaties en de CITO-resultaten.

Hoor je jouw kind regelmaat zeggen:

  • “Mijn hoofd zit zo vol”
  • “Ik heb heel veel gedachten, en ze stoppen nooit”
  • “Ik kan ook niks”
  • “Het lukt vast niet”
  • “Iedereen vindt het makkelijk, behalve ik…”
  • “Ik wil niet naar school”

Als de focus te veel op presteren ligt, kunnen kinderen flink uit balans raken. Gun jij het je kind anders? Laat mij jullie dan helpen. Samen maken wij een plan. Een plan waarin de focus ligt op de kwaliteiten en talenten van je kind. En niet op wat er allemaal misgaat. Zo zal je zien dat je kind weer lekker in zijn vel komt!

Kennismakingsgesprek (gratis)
Ieder coachtraject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, telefonisch of in mijn praktijk aan huis. Tijdens dit gesprek bespreken wij de hulpvraag. Ik zal eerlijk kijken of de hulpvraag passend is bij mij. Als dit niet zo is, zal ik dit eerlijk melden en jullie doorverwijzen naar een collega. Als er van beide kanten een klik is, volgt een intakegesprek.

Intakegesprek
Na de kennismaking ontvang je het intakeformulier. Tijdens het intakegesprek bespreken wij het formulier en ga ik dieper in op de hulpvragen van je kind. Samen kijken wij naar de verwachtingen en het doel van de begeleiding. Ik vind het fijn om dit gesprek met beide ouders te voeren. Tijdens het traject blijven wij contact houden zodat jullie kind de beste begeleiding krijgt.

Coachsessies
Het traject bestaat gemiddeld uit 3 á 4 sessies van 60 minuten. Soms zijn er meer of minder sessies nodig, dit gebeurt in overleg met jullie als ouders. Ieder kind is uniek, daarom zal elk coachtraject anders zijn. Afhankelijk van de hulpvraag zijn jullie wel of niet aanwezig bij een sessie.

Tijdens de sessies kunnen allerlei werkvormen voorbij komen: het kwaliteitenspel, gesprekjes, creatieve werkvormen, bewegen, yoga en meditatieoefeningen. En als dat nodig is, dan krijgt je kind opdrachten mee voor thuis. Ik verwacht van jullie als ouders dat jullie je kind zo veel mogelijk steunen in dit hele proces.

Evaluatie
Aan het eind van het coachtraject bespreken we hoe het nu gaat en hoe de sessies verlopen zijn. Hier zijn jullie en jullie kind aanwezig. Samen kijken we waar we staan en of er nog meer nodig is. We ronden af, of we plannen nog een aantal sessies in. Net zolang totdat we samen besluiten dat het doel is bereikt.

Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismaking. Ik begeleid jullie graag!

Kennismakingsgesprek Gratis (ca 30 min)
Intakegesprek €75,- (ca 60 min)
Coachsessie €75,- (ca 60 min)
Eindevaluatie €75,- (ca 60 min)
Follow-up gesprek* Gratis

* Indien gewenst neem ik na ca 1 maand telefonisch contact op om te vragen hoe het gaat. Dit is vrijblijvend en zullen wij in overleg met elkaar afspreken.